Kedves Szülők!

2020. szeptemberétől az oktatással szerencsére visszatérhettünk a normális, tantermi keretek közé. Figyelemmel kísérve azonban a koronavírus második hullámával kapcsolatos sajnálatos fejleményeket, fel kell készülnünk a digitális oktatás esetleges ismételt bevezetésére. Reméljük azonban, hogy ha erre sor is kerül, az csak egyes diákjainkat vagy kisebb csoportokat és nem az egész iskolát fogja érinteni.

Nem az Önök bosszantására, de időközben úgy döntöttünk, hogy áttérünk egy sokak által már a kezdetektől használt, egyes vélemények szerint komolyabb funkciókkal felvértezett távoktatási rendszerre (Microoft Teams), mely nem mellesleg egy olyan programcsomag része, amely eddig is ingyen elérhető volt iskolánk számára (Microsoft Office). Joggal kérdezhetik, hogy akkor miért nem ezzel kezdtünk már márciusban. Az indok prózai, a Microsoft szerverei akkor nem bírták a terhelést, és gyorsan találni kellett egy alternatív megoldást, most azonban gond nélkül át tudtunk állni és reméljük, ki tudjuk használni a Teams program és a köréje szerveződő, az Office programcsomag részét képező programok (Word, Excel, PowerPoint, Onedrive, Outlook, OneNote stb...) egységében rejlő lehetőségeket.   

Szerencsére sok a hasonlóság az Edmodoval, így reméljük diákjaink és a kedves szülők is könnyedén elsajátítják annak használatát.  A tanárok itt is csoportokat (osztályokat) és alcsoportokat hozhatnak létre, tananyagot, házi feladatokat, segédanyagokat, felmérőket küldhetnek a diákoknak, osztályozhatják a diákok tevékenységét. A tanárok egymással is tarthatják a kapcsolatot, ötleteket, módszereket, szemléltető eszközöket cserélhetnek egymással, közösségeket hozhatnak létre.  

A csoportokba bejelentkezett diákok az interneten keresztül hozzáférhetnek a tanárok által előkészített segédanyagokhoz, letölthetik házi feladatukat, elküldhetik tanáraiknak, ellenőrizhetik jegyeiket és kapcsolatot tarthatnak úgy a tanárokkal, mint diáktársaikkal is.

Ha szükség lesz rá az osztályfőnökök az eddig használt csatornákon kiküldik az alsósok osztálykódjait, a felső tagozat tanulói az óratervnek megfelelő tantárgyakat tanító kollegák virtuális tantermeihez kapnak hozzáférést. Az egyszeri regisztráció után a kódok alkalmazásával „áll fel” a „virtuális tanterem”, ahol a tanuló választja ki, hogy „melyik órára megy be”.

A keretrendszerben a tanítók és szaktanárok a tanulók óratervi óráinak megfelelő mennyiségű tananyagot tesznek közzé illetve kérik a gyakorló és ellenőrző feladatok megoldását.

Teams telepítési segédlet